WOONPLANNING adviseert.

Alles gaat er om hoe jij in de praktijk wilt leven. Een trendy kleurtje, accessoires en een ander laminaatje zijn het sluitstuk. Duur betaalde interieurstyling of binnenhuisarchitectuur blijkt na een paar maanden genieten te gaan vervelen of kan gewoon onhandig blijken in het dagelijks leven. Van je leuk geknipte en geplakte plaatjes op je moodboard blijft niets over.

En waarom niet? Daar zijn vanuit onze ervaring 4 verklaringen voor te geven:

  1. Woonoplossingen zijn korte termijn gedacht en hebben vaak meer met het gevoel van de interieurstylist of (binnenhuis)architect van doen dan met dat van de bewoner. Die moet er iedere dag in leven, eigenlijk dus mee leren leven. Fout dus! De bewoner moet centraal staan met zijn praktische leven van alledag.
  2. Oplossingen voor het wonen worden overdag gemaakt en overdag uitgevoerd. Met daglicht kan de woning nuttig lijken, maar als het buiten donker is, moet je woonruimte ook leefbaar zijn. Waar plaats je verlichting? WOONPLANNING kan dan het verschil tussen dag en nacht zijn.
  3. De menselijke maat wordt ondergeschikt gemaakt. Grote gebaren, statements klinken uitdagend maar zijn in de dagelijkse praktijk onhandig. Of een ruimtes worden zo volgepropt dat je bij wijze van spreken, je kont niet meer kunt keren/of: ruimtes worden zo ontdaan van ‘overbodige’ zaken dat je niet meer weet waar je je spullen moet laten zonder het concept geweld aan te doen..
  4. Veel interieurspecialisten zijn in de eerste plaats bezig met verkoop van spullen. “U heeft toch zeker ook een bureau nodig? En nieuwe gordijnen”. Ze zetten het erin. Maar de mens is gevoelig voor zijn omgeving. Een gebouwde woning is per definitie niet natuurlijk, maar kan wel in harmonie met de natuur worden gebracht. Niemand wil op de tocht gezet worden of iedere keer schrikken als iemand een kamer binnenkomt. En net als bij je kleding moeten de kleuren bij je passen. Kinderen laat je toch niet in een rode kamer tot rust komen?

WOONPLANNING doorbreekt vluchtige interieurstyling en verkoopverhalen door gedegen na te denken met de opdrachtgever over hoe hij in zijn woning wil leven.

Vaak zijn de kleinere woningen het meest lastig om geschikt te maken voor je eigen woonwensen, qua ruimte en qua budget. Daarom is WOONPLANNING interessant voor huizenzoekers én huizenbezitters.