Basis Woningaankoop Advies

Je hebt bijvoorbeeld een woning gezien binnen je budget. Maar de woning voldoet eigenlijk niet aan je woonwensen. Daarvoor kun je dan het Basis Woningaankoop Advies krijgen.

In een eerste gesprek wordt duidelijk hoe je zou willen leven in een woning en wat daarvoor nodig is. Vervolgens gaat WOONPLANNING aan de slag met die concrete woning. Dat kan zowel bestaande woning als een nieuwbouw woning zijn.

Heb je al gegevens van de betreffende woning (bv tekening, funda-link), geef dit dan door en snel worden de mogelijkheden voor je in kaart gebracht. Dat geeft een houvast of je verder wilt gaan met de aankoop van de woning. Vaak moet je er snel bij zijn om een woning te kunnen kopen, dus is snel overleg met WOONPLANNING belangrijk. Binnen 48 uur heb je een eerste Basis Woningaankoop Advies binnen. Een advies niet tot in details, maar wel een basis voor je om te besluiten of je verder wilt gaan met de aankoop van die woning.

Je kunt ook een Volledig Woningaankoop Advies door ons laten uitvoeren. Het verschil is dat we dan ook bij je bezichtigingen aanwezig zijn en helpen bij de aankoop. Daar hoort dan ook onze aanwezigheid bij de bouwkundige aankoopkeuring bij. Met de onafhankelijke bouwkundige kunnen dan ook technische mogelijkheden besproken worden. Deze advisering is met name interessant voor mensen die zonder aankoopmakelaar een woning willen kopen. Dit is dan een betaalbare mogelijkheid om als woningkoper meer inzicht voor een juiste beslissing te krijgen. Ook krijg je als aankomend woningeigenaar zicht op de aanpassingen in de woning en een indicatie van de kosten daarvoor. Dat kan dan ook in het financieringstraject voor de hypotheek mee genomen worden.

Bij een Basis Woningaankoop Advies krijg je het basisgesprek van 1,5 uur en 3 woonplan-adviezen voor 3 verschillende on-line gevonden woningen.

Een Volledig Woningaankoopadvies houdt het Basis Woningaankoop Advies plus 3 woning-bezichtigingen in.

Als je een woning hebt gekocht, dan kun je in vervolg daarop natuurlijk nog een Woningbezitter-advies aanvragen.

Een voorbeeld van een woonplan-advies is om van een onhandige indeling met een slaapkamer zonder daglicht een leefbare verdieping te maken.