Je zoekt een woning.

Het eerste waar je op let bij het zoeken van een nieuw huis is de plek waar het huis staat. Die locatie die voor jou het beste voelt, is belangrijk. Die locatie kun namelijk je niet veranderen. Heb je een woning op de voor jouw ideale plek gevonden, dan wordt WOONPLANNING je partner.

Het ideale huis of appartement bestaat namelijk niet. Zeker als je maar een beperkt budget hebt. Je eigen woonwensen kun je daarom vaak maar gedeeltelijk in een bestaande woning realiseren. Je krijgt van de makelaar een summier plattegrondje. Een 3D-tekening maakt het er vaak niet duidelijker op. Enkele foto-impressies van een huis geven meer een beeld van de verkoper dan van de woning. Ook zitten veel woningen niet (meer) logisch in elkaar of is er in de loop van de jaren ondoordacht aan verbouwd of aangebouwd.

Een veel voorkomend probleem is de uitbouw van een woning. Drie meter de doorzonwoonkamer uitbouwen geeft meer vierkante meters maar leidt in de praktijk tot loze ruimte in het donkere midden van een kamer.

Wat te doen?

Je hebt een gecreëerde open keuken. Een tussenmuur is weggeslagen, een mooie keuken is geplaatst maar de harmonie in de woonkamer is verdwenen. Wat te doen?

Vaak zijn de oude deuren blijven zitten. Zijn die nog nodig?

Een bad is voor velen een ideaal, maar een douchehok omtoveren tot een badkamer met een veel te klein bad? Een volgepropte ruimte die voor veel geld is gerealiseerd, wil je dat?

Mooi loftachtig wonen leidt tot wanhoop als blijkt dat er ineens onvoldoende opbergruimte blijkt te zijn. Dan maar een dure externe opbergruimte huren?

Je kijkt naar een woning op het moment van nu, maar hoe leef je in de toekomst? Heb je dan juist meer of minder ruimte nodig? Hoe kun je nu al flexibel inspelen op de toekomst?

Wellicht ben je op zoek naar een recreatiewoning. Maar wat te doen met die standaard-indeling? Past die wel bij jou? Kun je wel van zon en terras genieten? Op een beperkte ruimte wil je toch ook optimaal kunnen recreëren.

Dillema’s die je ongetwijfeld ook zult herkennen. Om je vragen, keuzestress en twijfels weg te nemen, helpt WOONPLANNING. We kijken samen naar je woonwensen en de functionele mogelijkheden van een woning die je op het oog hebt.

Laat je dan adviseren met het Basis Woningaankoop Advies.

Je kunt ook eerst met WOONPLANNING kennismaken.

Je kunt WOONPLANNING ook in schakelen om je te adviseren bij de aankoop van je nieuwe woning, die voldoet of kan voldoen aan je eigen woonplanning. Wij bemiddelen in het aankoopproces voor deze nieuwe woning.