Basis Woningaankoop Advies

Je hebt bijvoorbeeld op een woningaanbod-website een woning gezien binnen je budget. Maar de woning voldoet eigenlijk niet aan je woonwensen. Daarvoor kun je dan het Basis Woningaankoop Advies krijgen. In een eerste gesprek wordt duidelijk hoe je zou willen leven in een woning en wat daarvoor nodig is. Vervolgens gaat Woonplanning aan de slag met die concrete woning. Dat kan zowel bestaande woning als een nieuwbouw woning zijn? Stuurt je de adresgegevens van die woning door en snel worden de mogelijkheden voor je in kaart gebracht. Dat geeft een houvast of je verder wilt gaan met de koop van een woning. Vaak moet je er snel bij zijn om een woning te kunnen kopen, dus is snel overleg met WOONPLANNING belangrijk. Binnen 48 uur heb je een eerste Basis Woningaankoop Advies binnen. Een advies niet tot in details maar wel een basis voor je om te besluiten of je verder wilt gaan met de aankoop van die woning. Je kunt ook een Volledig Woningaankoop Advies door ons laten uitvoeren. Het verschil is dat we dan ook bij je bezichtigingen aanwezig zijn en helpen bij de aankoop. Daar hoort dan ook onze aanwezigheid bij de bouwkundige aankoopkeuring bij. Met de onafhankelijke bouwkundige kunnen dan ook technische mogelijkheden besproken worden. Deze advisering is met name interessant voor mensen die zonder aankoopmakelaar een woning willen kopen. Dit is dan een betaalbare mogelijkheid om als woningkoper meer inzicht voor een juiste beslissing te krijgen. Ook krijg je als aankomend woningeigenaar zicht op de aanpassingen in de woning en een indicatie van de kosten daarvoor. Dat kan dan ook in het financieringstraject voor de hypotheek mee genomen worden.

Een Basis Woningaankoop Advies kost € 495,– (inclusief BTW) . Daarvoor krijg je het basisgesprek van 1,5 uur en 3 QuickScan adviezen voor 3 verschillende woningen. Slaag je eerder een huis te vinden dan de afgesproken 3 woningen, dan krijg je € 95 per niet uitgevoerde QuickScan terug.

Een Volledig Woningaankoopadvies kost het Basis Woningaankoop Advies plus € 95 per bezichtiging (inclusief BTW exclusief eventuele reiskosten).

Als je een woning hebt gekocht, dan kun je in vervolg daarop natuurlijk nog een FullScan Woningbezitter aanvragen. Wil je na 3 adviezen meer adviezen omdat bijvoorbeeld je ideale woning net door iemand anders gekocht is, iedere extra scan van een woning kost dan € 95,– (inclusief BTW).

Een voorbeeld van een QuickScan-advies is om van een onhandige indeling met een slaapkamer zonder daglicht een leefbare verdieping te maken.